loading

about image

SE-SIP Építési rendszerSIP: Structural Insulated Panel

A páratlan építési sebesség, sokoldalúság és energiahatékonyság eredményeként az SE-SIP rendkívül hatékony építési rendszer az alacsony energiaigényű és passzív épületek megvalósításához.

Az SE-SIP építési rendszere egyedi, előregyártott és megjelölt panelekből áll. A panelek elhelyezését az elkészített telepítési terv alapján hajtjuk végre, amely minden egyes épülethez hozzátartozik.

Az SE-SIP panelekből megvalósított egyedi építési technológia bármilyen körülmények között lehetővé teszi az építkezést. Mivel az alkalmazott panel könnyű (kb. 22 kg/m2), ezért nehéz építőipari gépek kezelésére sincs szükség.

  • icon Az SE-SIP panelek összeépítése roppant egyszerű
  • icon Nagyon pontos és gyors összeszerelést biztosít
  • icon Nincs megcsúszás vagy nedvesedés
  • icon A hőszigetelő mag évtizedek múlva is stabil marad

Az SE-SIP Rendszer legfőbb előnyei

 

Ez az építési rendszer sokféle igényt képes kielégíteni, alkalmazási lehetőségei szinte korlátlanok. Használhatjuk családi és társasházak, irodaépületek, ipari épületek, iskolák ésóvodák, rekreációs létesítmények, nyaralók és úszóházak építésére.
Az SE-SIP építési rendszer ideális megoldás bővítésekhez és ráépítésekhez is.

 

image

Költségcsökkentés

Az SE-SIP építési rendszer kiváló hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik, így a fűtési és hűtési költségek akár 50%-kal alacsonyabbak a hagyományos téglaszerkezetű épületekhez képest.

image

Rövid építési idő

Legyen szó egyedi SE-SIP panelekből készülő épületekről, vagy előre gyártott házainkról az építkezés gyorsabb a hagyományos téglaépületek felépítésével szemben, amely ráadásul számos nedves technológiai eljárást igényel. Az SE-SIP panelekből történő építés ezzel szemben egy száraz építési folyamat, amely az év bármely időszakában kivitelezhető.

image

Nagyobb hasznos alapterület

Az SE-SIP panelekből készült épületek 7-10%-kal nagyobb hasznos alapterületet biztosítanak a hagyományos téglaépületekkel szemben. Az épület használói nagyobb és tágasabb környezetet élvezhetnek. Az ingatlanfejlesztők számára, akik négyzetméterenkénti hasznos alapterületet értékesítenek, ez a százalékos növekedés további profitot eredményez.

image

Stabil hőszigetelés

Az SE-SIP építési rendszer szigetelő magja erős és stabil marad, évtizedek múlva is. Nem nedvesedik, nem ereszkedik meg, nem történhet "rossz beépítés", mint a hagyományos vázszerkezetek nagy figyelmet követelő építési folyamatai esetében.

image

Egészségesebb és kényelmesebb otthonok

A légtömör szerkezet ideális olyan modern szellőztető-rendszerekhez, amelyek csökkentik a rezsiköltséget és javítják a beltéri levegő minőségét. A hővisszanyerő egységek használatával hőveszteség nélkül biztosított az állandó légcsere. Az épület levegője így mindig friss, az épület belső tereit elkerüli a penészedés, egyéb allergének sem képződnek.

image

Tanúsított építési rendszer és garancia

Gyártónk, a SIP EUROPE és az SE-SIP építési rendszer az Európai műszaki értékelés (European Technical Assessment), ETA 18/0312 tulajdonosa. Kiválóan teljesítette az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs NKft. terheléses tűzvizsgálati tesztjeit. Egyedülálló módon a teljes építési rendszer rendelkezik a hazai Nemzeti Műszaki Értékeléssel. A gyártási folyamat rendszeres ellenőrzés mellett zajlik.

image

Kiváló szilárdság

A paneles elemszerkezet felépítése után az épületrendszer úgy viselkedik, mint a monolit héjazat, amely akár ötször jobb statikai paraméterekkel rendelkezik a hagyományos favázasszerkezetekkel szemben. Az SE SIP panelekből épített konstrukció így robusztus és szilárd érzetet biztosít, amit nehéz megkülönböztetni a hagyományos építési rendszerektől.

image

Csökkentett CO2-kibocsátás

Az SE-SIP építőrendszert SE-SIP építőrendszert faszerkezetként osztályozzák, tehát a gyártás, az építés általános folyamata, és az anyagok újrahasznosítási lehetőségei jelentősen csökkentik a CO2-kibocsátást.

about image

Az építési rendszer alapjaA szendvicspanel

A panel két 15 mm-es OSB TOP4 táblából és egy önoltó, habosított EPS polisztirolból, NEOPOR grafitos polisztirolból vagy PIR szigetelő magból áll.

Kiváló hőszigetelési tulajdonságokkal, alacsony ömlesztett sűrűséggel és nagy szerkezeti merevséggel rendelkezik.

Használhatók homlokzati, külső falakhoz, tartó- és válaszfalakhoz, padlózathoz és tetőzethez.

Az SE SIP paneleket használó építési rendszert a faépületek kategóriájába sorolják,de fizikai és hőszigetelő tulajdonságának köszönhetően jelentősen felülmúlja a hagyományos faszerkezeteket.

 

  • icon Az SE-SIP panelek összeépítése roppant egyszerű
  • icon Nagyon pontos és gyors összeszerelést biztosít
  • icon Nincs megcsúszás vagy nedvesedés
  • icon A hőszigetelő mag évtizedek múlva is stabil marad

1. Építési folyamat Alapozás

Az SE-SIP szerkezet a hagyományos épületeknél könnyebb, így alapozása egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb.

A leggyakrabban alkalmazott módszer a betonalap készítése. Még a betonalap elkészítése közben is anyagot takarítunk meg, hiszen jóval kisebb terhelést kell bírnia a tégla- vagy betonszerkezetekkel szemben.

Az SE-SIP építési rendszer lehetővé teszi az épület alapjának panelekből történő készítését is.

Alternatív és egyedi megoldás ilyenkor a talajcsavarozással készülőtalapzat. Az önálló ház csavaros cölöpökkel történő alapozása alig 2-3 napot vesz igénybe a környezetünkbe való beavatkozás nélkül. A fúrt talajcsavarra fa- vagy acélgerendákat teszünk, amelyekre az SE-SIP 210 mm paneleket szereljük.

A SIP építési rendszer páratlan alkalmazási lehetősége az úszóházak esetében, hogy egyből a ponton alapra építhetőek. A ponton alap gyors és megfelelő alapozási megoldás lehet egy SIP szerkezet számára.

 

image
image
image
image
image

2. Építési folyamat Homlokzati és válaszfalak építése

A alaptestet szigeteljük, szigetelés után vörösfenyő gerendákat rögzítünk az alapozáshoz. A rögzített, hossztoldott (KVH)gerendákra illesztjük a falpaneleket.
(A KVH egy gyalult hossztoldott gerenda konstans paraméterekkel és ellenőrzött gyártástechnológiával.)

A homlokzati falak építése az épület sarkától indul, majd a házkerülete mentén folytatódik. Felépítésüket a belső válaszfalak szerelése követi. Végül KVH elemeket felülről illesztjük be a szerelési hornyokba, mellyel a panelek egymást támogatják.

A belső vezetékek elhelyezésére két mód van:
1.) panelek függőleges irányban vágatóak, így alulról ill. felülről lehet vezetni a vezetéket.
2.) hagyományosan előtétfal mögött húzódnak a vezetékek.

Minden panelt egyedileg gyártunk és jelölünk a projektdokumentációja alapján, ezáltal a panelek összeszerelése nagyon egyszerű, gyors és pontos.

image
image
image
image

3. Építési folyamat Födémszerkezet

A ház kerülete és a belső válaszfalak között födémszerkezetet készítünk a padló megépítéséhez, amelyre számos megoldáslétezik.

A födémszerkezet KVH, BSH mennyezeti elemekből, ragasztott fa I-gerendákból, SE-SIP panelekből vagy CLT-ből állhatnak.

Rövidítések:
KVH = hossztoldott gerenda
BSH = rétegragasztott gerenda
CLT (cross laminated timber) = kereszt irányban ragasztott faanyag

A felhasznált anyagok alkalmassága a statikai értékeléstől, és az ügyfelek igényeitől függ. Az így kialakított padlón kezdjük meg a második emeleti homlokzati falak és a belső válaszfalak építését.

image
image
image

4. Építési folyamat Tető kialakítása

A SIP panel lakott nyeregtető és lapostető kialakítására alkalmas. A SIP építési rendszer lényegében a tetőszerkezeti és szigetelő elemét is alkotja: a tetőtér közvetlenül SIP panelekkel van szigetelve, így nincs szükség további szigetelőanyagok felhordására.

Az illesztések egyenesek és pontosak, ezáltal lehetővé válik a gipszkarton vagy gipszrost közvetlen felhelyezése a panelek felületére.

A SIP panel ideális megoldás a lapostetőknél is. A magas tetőkhöz hasonlóan a panel ez esetben is a tető szerkezeti és szigetelő eleme. A telepítése és alkalmazása nagyon gyors.

A gipszrostot a panelekre kívülről kapja a rendszer. Az egész építési folyamat alatt kiemelkedően nagy hangsúlyt kap az anyag minősége:rendkívüli szilárdságú C24-es műszárított hossztoldott KVH és BSH gerendákkal dolgozunk.

 

 

image
image
image

5. Építési folyamat A végső megjelenés

Az SE-SIP építőrendszer sokféle felülettel könnyedén kivitelezhető a klasszikus vékony vakolattól az átszellőztetett homlokzatokig.

Az SE-SIP panelekből megvalósított egyedi építési technológia bármilyen körülmények között lehetővé teszi az építkezést.

Az ügyfeleink számára ezzel lehetővé válik, hogy akár nehezen megközelíthető helyeken, építőipari gépek használata nélkül építkezhessenek.

image
image
image
image
image

SE-SIP Kapcsolati űrlap

Amennyiben felkeltettük érdeklődését,  forduljon hozzánk bizalommal, és kérje személyre szóló ajánlatunkat!

Kérjük, olvassa el és fogadja el az Adatkezelési tájékoztatónkat!

X