loading

Hamarosan indul a 100%-ban vissza nem térítendő lakossági napelemes pályázat!

  • Kezdőlap
  • Blog
  • Hamarosan indul a 100%-ban vissza nem térítendő lakossági napelemes pályázat!
31aug

Szeptember 12-éig véleményezhető a lakossági napelemes és fűtési rendszerek támogatásáról szóló pályázati terv.

A tervezet szerint önerő nélkül, háromféle konkrét beruházási célra összesen 3-11,5 millió forint közötti, 100%-ban vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el az országos átlagjövedelemnél kevesebbet kereső háztartások.

A pályázatot négy ütemben hirdetnék meg régiós csoportosításban, egy hetes csúsztatásban. Az első ütem több mint 100 milliárd forint kerettel 2021. november 15-étől indulna 2021. december közepéig.

Pályázatot azok adhatnak be, ahol az egy főre jutó összevont jövedelem évi 4 millió 850 ezer forint alatt van egy háztartáson belül, továbbá az ingatlan alkalmas napelem telepítésére. A tervek szerint csak napelemes rendszer kiépítésére bruttó 2,8 millió forintot, napelemre és fűtéskorszerűsítésre fűtőpanellel 9,3 millió forintot, napelemre és fűtéskorszerűsítésre hőszivattyúval 11,55 millió forint támogatást kaphat egy pályázó.

Az egyes régiók meghatározott forrással rendelkeznek majd.

Várhatóan 2021. december második felében megindulhat a támogatói okiratok kiadása, a kivitelezés. A tervek szerint jövő év márciusában nyitják meg a pályázat második körét.

A lakosságnak szóló tervezet itt érhető el, melyhez regisztráció szükséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

X